Orkide beskoeret

Logo udafvolden

Vold mod kvinder

Mange voldelige mænd er rigtig gode til at udse sig kvinder, som de kan gøre afhængige af sig på trods af deres voldelige adfærd. Han kommer ikke nødvendigvis fra de lavere sociale klasser. Den voldelige mand findes i alle samfundslag og besidder ofte høje stillinger. Det fælles kendetegn for hans personlighed er hans behov at blive tilfredsstillet og være i fokus. Kvindens afhængighed giver ham følelsen af at være magtfuld og betydningsfuld. Magten bruger han til at kontrollere kvinden. Han tolererer hverken modstand eller at blive afvist.

Hvorfor falder nogle kvinder, som jeg selv gjorde det engang, for sådan en mand, og hvorfor bliver kvinden i forhold et med ham?

Det sker, fordi vi er nogle kvinder, der er vokset op i en dysfunktionel familie.

 

Den dysfunktionelle familie

En dysfunktionel familie er kendetegnet ved, at familiens medlemmer udfylder nogle ganske bestemte roller. Rollerne er så stive, at der ikke er plads til at medlemmerne frit kan give udtryk for deres følelser og behov. Kommunikationen bliver styret - ofte med hård hånd - så alle passer ind i deres rolle.

Når vi som børn ikke kan tale frit om det, der berører os, bliver vi bremset i vores udvikling. Vi lærer at nære mistro til vores egne følelser, hvilket giver sig udslag i, at vi ikke stoler på os selv. Det medfører, at vi i vores voksne liv bliver rigtig dårlige til at skelne godt fra ondt. Til gengæld er vi mestre i at tilpasse os andres behov og meninger. Vores dømmekraft og indre balance er ødelagt. Derfor bliver vi let usikre og lette ofre for mænd, der ikke vil os det godt.

Vi bliver tiltrukket af det faretruende, udfordrende og dramatiske, som andre kvinder vil gå i en stor bue udenom. Vi er ikke klar over, at vi gentager et mønster fra vores barndom, for vi har lært at leve med smerten. Vi har problemer med at mærke faresignalerne og er gode til at fornægte det skete og give os selv skylden.

 

Dr. Jekyll og Mr. Hyde i en og samme person

Jeg sammenligner den voldelige mands svingninger med Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Dr. Jekyll er den veltalende og charmerende mand, vi forelskede os i. Mr. Hyde er uhyret, som viser sig, når den følelsesmæssige kontakt er etableret. Han viser kun den side, når der ikke er andre til stede. Det vil sige, at udeforstående kun ser den søde Dr.
Jekyll.

Kvinden, der er fanget i hans net, er blevet afhængig af den søde og charmerende Dr. Jekyll. Derfor er det for mange svært at forlade manden, selvom han har to sider i sin personlighed. Vi bliver forvirrede over hans dobbelthed og nægter at se Mr. Hyde.

Når vi træder ind i offerrollen, påtager vi os ansvaret for hans handlinger. Dermed signalerer vi, at det er i orden, at han er voldelig. Vi er ikke bevidste om, at vi bliver tiltrukket af destruktive mænd. Hvis vi havde den bevidsthed, ville vi i første omgang have haft mulighed for at vælge den voldelige mand fra.

 

Vi skal tage ansvar for vores opvækst

Vi kan ikke ændre vores opvækst, men vi kan forholde os til den og tage ansvar for den betydning, den har for vores voksenliv. Når vi begynder at tage ansvar for os selv og bliver bevidste om, hvem vi er, bliver vi stærke og kan begynde at ændre vores adfærd til fordel for os selv.

Du gør dig sårbar, hvis du tror, det hele ændrer sig, hvis bare du får en ny kæreste. Men nissen flytter med. Lykkes det dig at gå fra en voldelig mand, er chancen for, at du laver en gentagelse til stede, med mindre du arbejder med dig selv og bliver klar over, hvorfor du faldt for den første voldelige partner.

Vi kan ikke lave om på andre. Vi kan kun lave om på os selv. Jeg kan hjælpe dig til at blive bevidst om din fortid, så du i fremtiden kan undgå at falde for voldelige mænd.

 

Jeg har selv to voldelige forhold bag mig. Derfor kan jeg hjælpe dig videre med dit liv. Læs mere her

 

Lever du eller har du levet i et voldeligt forhold, som du gerne vil lægge bag dig? Jeg kan hjælpe dit til et liv uden vold - Ring på 60 14 73 55 eller send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og lad os starte med en uforpligtende snak.

 

Du kan også kontakte Lone Keller via denne kontaktformular